Detalii carte

O afacere este un sistem complex de factori care se intersectează. O familie este tot un sistem, dar mult mai complicat. Iar când cele două sisteme se suprapun, gestionarea afacerii și participarea în același timp la viața de familie se dovedesc o adevărată aventură. Dinamica relațiilor de rudenie se împletește cu cea antreprenorială într-o serie de situații complicate astfel încât, precum într-o pânză de păianjen, dacă un singur fir vibrează, este aproape imposibil să nu vibreze întreaga structură.

Dacă familia și afacerea sunt sănătoase și stabile, toate firele cooperează pentru atingerea obiectivelor comune, iar puterea companiei se va îmbina cu cea a familiei. Însă este suficient ca un singur fir să fie rupt, prea slab sau prost poziționat și se poate ajunge la faliment. Anna Zanardi Cappon ne permite să studiem familia și afacerea deținută de aceasta în context mai larg, potrivit Modelului Sistemic de Reconciliere.

Printr-o sinteză clară și cuprinzătoare, autoarea oferă exemple din vasta sa experiență la care să reflectăm, precum și o serie de instrumente concrete pentru a putea înțelege și participa la procesul de reconciliere. Membrii familiei care gestionează o afacere, consultanții, psihologii și alți profesioniști vor avea de câștigat de pe urma citirii acestei lucrări accesibile, dar în același timp profunde, foarte diferite de tot ce există pe piață în acest domeniu.