Detalii carte

Copilul mic, nevoia de miscare, exercitiu fizic si joc. Indrumar pentru parinti, bunici si educatori

Dumitru Buiac s-a nascut in anul 1939. In 1962 a absolvit Institutul de Cultura Fizica. Campion si recordman al Romaniei in probele de alergare medii si lungi. Antrenor de atletism si preparator fizic la loturile nationale de parasutism sportiv si radiogonometrie operativa, dar si la o echipa de fotbal din divizia A. In paralel a lucrat la Institutul National de Fiziologie “Daniel Danielopol” si Centrul National de Medicina Sportiva, elaborarand lucrari de specialitate in domeniul efortului fizic, lucrari prezentate la unele simpozioane din Japonia, Franta si Ungaria.

In 1990 a inceput o nouai etapa, preocupandu-se mai putin de sportul de performanta si mai mult de sportul pentru sanatate, de exercitiile fizice in scop educativ, sanogenetic si de recuperare. In toata aceasta perioada, pana la pensionare, a fost kinetoterapeut la Salile de recuperare Neuromotrie din Leaganul de copii “Sf. Ecaterina” din Bucuresti. A tinut cursuri de kinetoterapie pediatrica la ANEF, de Psihokinetoterapie la Facultatea de Psihologie “Titu Maiorescu” si cursuri de formare a maseurilor profesionisi la Ministerul Muncii.

Se spune ca “inteleptul trebuie sa faca el mai intai ceea ce vrea sa-l invete pe altul a face”. Autorul acestor scrieri si indrumari incearca sa respecte acest precept si la cei 80 de ani ai sai face zilnic miscare si alergare, exercitiul sau principal.