Detalii carte

Exercitii de meditatie pentru depasirea depresiei. Eliberarea de nefericirea cronica

Sunt un ratatI-am dezamagit pe totiNici nu mai are rost sa ma scol din patImi merge din rau in mai rau… Ti se intampla des sa fii bantuit de asemenea ganduri? Esti coplesit zile intregi de indispozitii, anticipari sumbre si o imagine dezastruoasa despre tine? Cum poti sa iesi din acest vartej al nefericirii? Combinand psihoterapia cognitiva cu tehnicile orientale de meditatie, cei patru autori iti ofera un instrument practic si accesibil pentru a preveni din fasa instalarea depresiei si pentru a regasi echilibrul afectiv si mental. Cartea te invata cum sa tii piept depresiei, practicand oricand si oriunde exercitii de constientizare a emotiilor, gandurilor si senzatiilor corporale. Fara sa necesite o familiarizare cu ezoterismul oriental, cartea este binevenita si pentru psihoterapeutii si consilierii care doresc sa-si diversifice interventiile psihologice.

Mark Williams este profesor de psihologie clinica la Universitatea Oxford. A scris alaturi de J. Teasdale si Z. Segal celebrul tratat Mindfulness-Based Cognitive Therapy for Depression.

John Teasdale, fost cercetator la Cambridge, a contribuit decisiv la introducerea meditatiei in vindecarea depresiei clinice.

Zindel Segal este profesor de psihoterapie la Universitatea din Toronto, specializat in tulburarile afective.

Jon Kabat-Zinn este fondatorul unui important centru de meditatie si sanatate din cadrul Universitatii de Medicina din Massachusetts.