Politica de Confidentialitate

Ultima actualizare: 01.10.2019

Venio se angajeaza sa respecte confidentialitatea si sa protejeze datele cu caracter personal al utilizatorilor platformei https://venio.ro, precum si ale furnizorilor inregistrati in Platforma. Prin prezenta politica de confidentialitate va vom informa cu privire la modul in care vom gestiona datele personale, drepturile dvs. de confidentialitate si modul in care va protejeaza legea. Cititi cu atentie aceasta declaratie de confidentialitate inainte de a utiliza Serviciile https://venio.ro.

In politica de confidentialitate numim:

Servicii inseamna orice produse, servicii, continut, caracteristici, tehnologii sau functii si toate paginile de internet, aplicatiile si serviciile corespunzatoare pe care vi le ofera platforma si/sau furnizorii inscrisi pe platforma

Platforma inseamna paginile de internet, paginile de internet mobile , alte proprietati online sau subdomenii de internet adiacente prin care Plaforma ofera Serviciile.


Cine suntem?


Sarmisoft este o societate comerciala cu raspundere limitata care are ca activitate de baza “Activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client)” cu sediul in Stefanestii de Jos, jud. Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului Ilfov sub numarul J23/686/2017, CUI 37106702.


Ce date cu caracter personal colecteaza Platforma https://venio.ro?


Informatiile colectate pentru inscrierea pe platforma https://venio.ro sunt in general informatii legate de persoane juridice dar acestea pot avea si caracter personal in cazul in care numele/denumirea, e-mail-ul, adresa de Facebook, adresa website-ului, pozele sau numarul de telefon colectate de la o societate la inregistrare sunt unele care pot conduce la persoana o fizica.

Cand persoanele juridice se inregistreaza ca Furnizor sau cand Utilizatorii se inregistreaza pentru a naviga https://venio.ro, Platforma colecteaza urmatoarele informatii:

  • daca inregistrarea se face folosind formularele de inscriere de pe Platforma https://venio.ro: nume, prenume si adresa de email
  • daca inregistrarea se face prin transmiterea unui email pe adresa contact@venio.ro sau nume.prenume@venio.ro, informatiile pot fi: nume, telefon, adresa de facebook, adresa website-ului, adresa de youtube si adresa de email.
  • daca un Furnizor adauga un Articol nou pe Platforma in care isi descrie Serviciile oferite: nume, adresa website-ului, adresa de Facebook, adresa de Youtube, o poza/imagine relevanta pentru serviciile sale si o descriere de maxim 1000 de caractere.

Ce înseamnă prelucrare de date cu caracter personal?


Prelucrarea înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.

Categoriile de date prelucrate

  • adresa IP
  • fisierele cookies
  • data şi ora accesării Platformei
  • istoricul vizitelor
  • dispozitivul de pe care accesați Platforma
  • detalii despre navigatorul web şi limba folosita
  • date de la terti

Serviciile terte folosite de platforma


Datele cu caracter personal prelucrate de Platforma sunt facute disponibile urmatoarelor entitati terte, ale caror servicii si produse sunt necesare pentru buna functionare a Platformei:

  1. Google LLC, pentru Google Analytics, utilizat pentru a putea analiza activitatea si accesul utilizatorilor pe website-ul https://venio.ro;  Politica de prelucrare a datelor personale de catre Google Analytics este disponibila aici.
  2. Facebook Corporation, pentru Facebook Pixel, utilizat pentru a masura campaniile de marketing derulate de Platforma; Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Facebook Pixel este disponibila aici.
  3. Hotjar Ltd, pentru Insights, utilizat pentru a analiza activitatea utilizatorilor pe Platforma; Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Facebook Pixel este disponibila aici.
  4. Hosterion SRL, pentru serviciile VPS, utilizate pentru a gazdui platforma si modulele software aferente; Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Hosterion SRL este disponibila aici.

Compania poate decide adaugarea sau inlocuirea acestor entitati, moment de care utilizatorii vor fi notificati in avans.


Termenul de prelucrare al datelor personale


Datele cu caracter personal furnizate de catre utilizatori si furnizori vor fi prelucrate de catre Societate pe intreaga perioada in care persoana fizica sau persoana juridica furnizeaza aceste date.

Pentru mai multe detalii despre durata de stocare si termenul de prelucrare al datelor cu caracter personal, va rugam sa scrieti un mesaj la adresa gdpr@venio.ro.

Drepturile utilizatorului


Dreptul de a accesa datele cu caracter personal. Acesta va permite sa solicitati o copie a datelor cu caracter personal pe care Societatea le detine despre dvs.

Societatea raspunde gratuit solicitarilor de accesare o data la 6 luni. Daca solicitarea se face mai des de 6 luni, Societatea va percepe o taxa ce va fi comunicata la momentul in care faceti solicitarea. De asemenea, Societatea isi rezerva dreptul sa refuze solicitarea de accesare a datelor personale, daca aceasta este vadit excesiva, repetata si neintemeiata.

Dreptul de a corecta datele cu caracter personal. Acest lucru va permite sa modificati orice date incomplete sau incorecte pe care Societatea le detine despre dvs. Este posibil ca Societatea sa verifice corectitudinea datelor noi furnizate.

Dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal. Acesta va permite sa cereti Societatii sa stearga datele personale, doar daca in anumite cazuri, Societatea este obligata din punct de vedere legal sa pastreze datele dvs.

Dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale daca simtiti ca are un impact direct asupra drepturilor si libertatilor fundamentale.

Dreptul de a solicita transferul datelor personale catre dvs sau catre un tert. Societatea va furniza dvs. sau unui tert ales de dvs datele personale intr-un format structurat. Acest drept se aplica numai informatiilor pentru care v-ati dat initial consimtamantul de prelucrare.

Dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale, fara a afecta legalitatea oricarei prelucrari efectuate in baza consimtamantului anterior.

Societatea o sa depuna eforturi sustinute pentru a raspunde tuturor solicitarilor intr-un termen nu mai mare de 30 de zile calendaristice. Pentru a afla mai multe informatii despre exercitarea drepturilor de mai sus, puteti contacta Societatea la adresa gdpr@venio.ro.

Utilizatorul are posibilitatea sa se adreseze Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal in masura in care il nemultumeste raspunsul Societatii sau lipsa unui raspuns la solicitarea de exercitarea a unuia dintre drepturile mentionate in acest document.


Confidentialitatea si Securitatea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal


Datele cu caracter personal sunt stocate pe servere securizate pentru care am implementat masuri tehnice si organizatorice pentru protejarea acestora.

Toate datele comunicate prin intermediul platformei https://venio.ro sunt criptate folosind tehnologia SSL.

Societatea evalueaza in mod continuu securitatea retelei si a modulelor software interne.

Cu toate acestea, transmiterea de informatii prin Internet si alte retele deschise trebuie gestionata si de utilizator prin luarea unor masuri:

  • protejarea autentificarii in platforma cu o parola puternica
  • pastrarea parolei in medii securizate si nu in documente neprotejate
  • folosirea de parole diferite pentru platforme multiple

Platforma https://venio.ro ca recomandam sa cititi politica de confidentialitate a respectivelor website-uri sau platforme.

Societatea poate modifica acest document, moment in care trebuie utilizatorii vor fi notificati.

Pentru detalii suplimentare sau pentru a va exercita drepturile, puteti sa ne scrieti pe adresa gdpr@venio.ro.